НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

05.06.2023
Кметът Илко Стоянов поздрави жителите на с. Мощанец за храмовия празник
С курбан за здраве беше отбелязан храмовият празник в благоевградското с. Мощанец.

05.06.2023
Кметът Илко Стоянов откри спортен празник „Здрави и щастливи деца“
Малчугани от четвъртите групи на детските градини в Благоевград участват в спортен детски празник под надслов „Здрави и щастливи деца“. Той бе открит от кмета Илко Стоянов, който приветства възпитаниците на детските заведения и им пожела успех. „Вие сте бъдещето на Благоевград. Спортувайте, усмихвайте се, бъдете здрави, а ние ще продължим да ви подкрепяме“, заяви Стоянов. В рамките на инициативата, която продължава два дни (5 и 6 юни) в зала „Скаптопара“, децата показват бързина, смелост и сръчност. За участниците са подготвени купи и медали.

05.06.2023
140 деца демонстрираха спортен хъс и феърплей във футболния турнир „Орлета къп“
140 деца участваха във футболния турнир „Орлета къп“, който се проведе в събота и неделя.

05.06.2023
Водосвет за здраве бе отслужен при 33-метровия кръст над Благоевград
С водосвет за здраве при 33-метровия кръст в Мемориален комплекс „Памет и вяра“ над Благоевград бе отбелязан християнският празник Свети Дух. Ритуалът бе организиран от Община Благоевград, а на него присъстваха кметът Илко Стоянов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, жители на областния център. Той бе отслужен от отците Андон и Николай от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

03.06.2023
Деца от цялата страна се състезаваха в Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене в Благоевград
Деца от цялата страна се включиха във II кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца на възраст от 10 до 12 години, който се проведе в рамките на два дни в Благоевград.

02.06.2023
Джаз вечери под открито небе в Градската градина в Благоевград на 8, 9 и 10 юни
Община Благоевград организира три поредни вечери с джаз музика в Градската градина. Концертите започват в 20:00 часа на открита сцена и са посветени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград. На 8 юни популярни песни и джаз стандарти ще изпълнят Биг Бенд - Благоевград и солисти – ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа диез“. Този проект е начин да се съчетае професионализмът на утвърдените музиканти и талантът на начинаещите творци, които на една такава сцена придобиват по-голяма увереност и опит, начин за по-пълноценна приемственост на поколенията.

02.06.2023
За първи път в Благоевград! Професионалните гимназии представиха своите профили за прием, успехи и иновации по време на специална панорама
Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри първата до момента Панорама на професионалните гимназии в Благоевград. В рамките на инициативата директори, учители и ученици представиха възможностите, които могат да получат в съответните учебни заведения бъдещите гимназисти.

02.06.2023
Община Благоевград ще отбележи християнския празник Св. Дух с водосвет при Кръста над града, на 10 юни на мотопистата край с. Зелен дол ще бъде даден и курбан за здраве
Община Благоевград организира водосвет за здраве на жителите на града. Той ще бъде отслужен при 33-метровия кръст в мемориален комплекс „Памет и вяра“. Ритуалът ще се проведе на 5 юни, когато се отбелязва християнският празник Свети Дух, а началният час е 10.00 ч. На 10 юни в около 12.00 часа на мотопистата край с. Зелен дол кметът Илко Стоянов ще даде курбан за здраве и благополучие на жителите на общината. Малко по-рано, от 10.00 часа, на същото място ще започне първото по рода си изложение на животни.

02.06.2023
147 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев бяха отбелязани в Благоевград
Благоевградската общественост отбеляза с ритуал по полагане на цветя 147 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

02.06.2023
Благоевград е домакин на Републикански шампионат по пътна безопасност и колоездене за деца
II кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца на възраст от 10 до 12 години се провежда в Благоевград. Той е в рамките на два дни – теоретичната част на състезанието е на 2 юни в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (сградата на Младежки дом), а практическото състезание стартира от 09.00 часа на 3 юни на пл. „Македония“.

02.06.2023
Много емоции, танци и песни оцветиха втората част от богатата палитра събития, подготвена от Община Благоевград по повод Международния ден на детето.
Много емоции, танци и песни оцветиха втората част от богатата палитра събития, подготвена от Община Благоевград по повод Международния ден на детето. Празничен концерт под надслов „Талантите на Благоевград“ озвучи площад „Македония“, където деца от различни школи и състави зарадваха връстниците си с прекрасни изпълнения.

01.06.2023
Община Благоевград зарадва децата с безплатен сладолед, царевични пръчици и цветни балони. Стотици малчугани се впуснаха в щури приключения в Градската градина на 1 юни
Стотици деца се впуснаха в забавни приключения в Градската градина, организирани от Община Благоевград. Весели игри, фокуси, спортни надпревари, гатанки, поставиха начало на празничната програма по повод Деня на детето, а цялото парково пространство бе озвучено от детски песни. За малките жители и гости на града бяха подготвени и много изненади. Сред тях безплатен сладолед, царевични пръчици, цветни балони, а родителите получиха освежаващо ароматно кафе. Малчуганите бяха приветствани и от кмета Илко Стоянов, който им пожела слънчево и безгрижно детство.

31.05.2023
Съобщение
Във връзка с постъпили сигнали за компрометиран трафопост при новострояща се сграда, намираща се в района на стадион „Христо Ботев“ Община Благоевград уточнява, че на 22 май 2023 г. служители от отдел “Инвестиционни проекти и контрол по строителството" към общинска администрация са извършили проверка на съоръжението. На 25 май е издаден и констативен протокол, последван от заповед на кмета Илко Стоянов, с която собственикът на имота се задължава да възстанови възникналите щети.

31.05.2023
С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъде отбелязан Денят на Ботев и загиналите за свободата на България
С ритуал по полагане на цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в Благоевград ще бъде почетена паметта на великия български революционер и поет и на загиналите за свободата на Отечеството.

31.05.2023
Община Благоевград осигурява безплатни автобуси на Черешова задушница
Линия №2 А от градския транспорт в Благоевград, която обслужва спирките в близост до стария и новия гробищен парк в областния център, ще бъде безплатна за времето от 07.00 ч. до 13.00 ч. на 3 юни (събота), когато отбелязваме Черешова задушница.

1 2 3 »  7595 материала в 507 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English