НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

01.02.2023
Кметът Илко Стоянов присъства на ритуал по зарязване на лозя в Защитено жилище за лица с психични разстройства "Искра", уважи и тържество по повод днешния празник в с. Селище
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на тържество, организирано по повод 1-и февруари - денят, в който почитаме св. Трифон, в Защитено жилище за лица с психични разстройства „Искра“. Потребителите бяха подготвили богата празнична програма и рецитал на стихове, посветени на днешния празник.

01.02.2023
Асен Блатечки и Калин Врачански в най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Премиерата на „Комедия за тенори“ е на 4 и 5 февруари.
Звезден екип и дългоочаквана премиера – това е подготвил Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград за публиката в началото на месец февруари. За първи път на българска сцена зрителите ще могат да се насладят на бродуейската „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг.

01.02.2023
Кметът Илко Стоянов към учители и ученици по повод 50-годишния юбилей на VII СУ: Благодарение на цялата енергия, която влагате за утвърждаване на авторитета на училището, то ще пребъде
Кметът Илко Стоянов, който е и възпитаник на VII СУ „Кузман Шапкарев“, бе гост по време на чествания по повод 50 години от създаването на учебното заведение. Юбилеят бе отбелязан с тържествен концерт в зала „Пейо Яворов“, в който участие взеха местни танцови и музикални школи, както и бивши и настоящи ученици и учители.

01.02.2023
Млади автори с изложби в Градската художествена галерия в Благоевград
Участниците в първото Коледно ателие в Градската художествена галерия видяха своите произведения в изложба в една от залите на галерията. Вдъхновение, творчески ентусиазъм, взаимност - така определиха излъчването на творбите на малки и големи любители художници. Много почитатели събра в другата зала на галерията младата Габриела Попова, която в първа своя изложба показа произведенията си, вдъхновени от поезията на Димчо Дебелянов.

31.01.2023
Деца до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград срещу предоставяне на превозен документ
Ученици от 7 до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград от утре, 1 февруари, срещу предоставяне на превозен документ. Изискуемите пътнически карти се изготвят на гишетата на Автогара - Благоевград, като за целта е необходимо към подаденото заявление да бъдат приложени акт за раждане и снимка на детето, на което се издава съответният документ.

31.01.2023
Аптеката при бившите „Зърнени храни“ с работещо нощно гише от утре до края на седмицата, Благоевград ще има дежурни фармацевтични обекти целогодишно
Нощните дежурства на аптеки на територията на община Благоевград ще бъдат възстановени от утре, 01 февруари. Фармацевтичните обекти, които ще обслужват клиенти в малките часове на денонощието ще работят на ротационен принцип, по предварително изготвен график, който ще бъде оповестяван своевременно от Община Благоевград по няколко различни начина, с цел информираност на жителите.

31.01.2023
Поклон пред Гоце Делчев! Отбелязваме 151 години от рождението на българския революционер
С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 151 години от рождението на Гоце Делчев. Церемонията ще се състои на 4 февруари от 10.00 часа на площад „Македония“.

30.01.2023
Кметът Илко Стоянов и представители на читалищното настоятелство към НЧ „Никола Вапцаров - 1866“ обсъдиха наболели проблеми, сред тях и забавянето на ремонта на сградата, в която се помещават дейците
Кметът на Благоевград Илко Стоянов инициира среща с читалищното настоятелство към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, в рамките на която бяха обсъдени наболели проблеми, стоящи ежедневно пред институцията. Основен акцент по време на провелия се разговор бе забавеният ремонт на сградата по вина на избраната чрез проведена обществена поръчка фирма изпълнител, както и произтичащите трудности в резултат на липсата на строително-монтажи работи към този момент.

30.01.2023
Кметът Илко Стоянов покани на среща спортни клубове, за да ги запознае с писмото на ДНСК за затваряне на залите в парк „Македония“. Президенти и треньори са категорични: Организираме протест и подписка срещу действията на държавата
Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с представители на спортни клубове, упражняващи своята тренировъчна дейност в залите на територията на парк „Македония“, които следва да бъдат затворени, съгласно писмо на ДНСК. „Не зная каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения.

30.01.2023
Възпитаници на XI ОУ с впечатляващ спектакъл, посветен на 175 години от рождението на Христо Ботев. Кметът Илко Стоянов аплодира учениците
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на финала на честванията по повод 175 години от рождението на Христо Ботев, организирани от учители и ученици в XI ОУ, чиито патрон е българският поет и революционер. Цикълът на Ботевите дни, преминали под мотото „Христо Ботев – гениален и вечен“, бе затворен с впечатляваща постановка, посветена на моменти от живота и делото на един от най-светлите образи в българската история. Представлението бе изиграно от възпитаници на учебното заведение.

30.01.2023
С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград
На 30 януари, от 18:00 часа, в малката зала на Градската художествена галерия – Благоевград ще се открие изложбата на Габриела Попова "Спи градът. Фосфени". Авторката е само на 17 години, ученичка е в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов" в София.

29.01.2023
Окончателно! Кметът Илко Стоянов спря обособяването на рудник за добив на барит, за да бъдат защитени човешкото здраве и чистата околна среда
Заповедта на кмета Илко Стоянов за отмяна на ПУП, с който през 2014 г. е разрешено обособяване на рудник за добив на барит край с. Лешко, влезе в законна сила, след като беше обявена и изтекоха законните срокове за обжалване. Тя бе издадена през м. ноември 2022 г., а към дата днешна намерението на „Илинденски мрамор“ за реализиране на рудник за добив на баритна суровина от находище „Тевни дол“ окончателно е спряно.

26.01.2023
Благоевград с денонощна аптека до няколко дни. Д-р Константин Качулев: С решаването на този проблем по иновативен начин кметът Илко Стоянов вдига нивото много високо и дава добър пример на останалите общини
От началото на м. февруари 2023 г. в Благоевград ще бъде възстановена дейността на аптеки с нощни дежурства. Това е в резултат на съвместни действия от страна на кмета Илко Стоянов и представители на Регионалната фармацевтична колегия.

24.01.2023
Празник обединява ценители на виното в благоевградското село Дъбрава
Празник на виното ще събере ценители, винопроизводители и лозари на 4 февруари в село Дъбрава. Тогава ще бъде определен и най-добрият винар, който ще получи приза „Цар на виното“. Дегустацията на винени напитки, направени и предоставени от самите участници, започва в 10.00 часа. Специално сформирано жури от технолози ще има отговорната задача да оцени по качество, сорт и плътност вината, а производителите на най-добрите от тях ще бъдат наградени в няколко категории.

21.01.2023
Кметът Илко Стоянов посети домовете на първите бебета за 2023 г., изплакали в болница „Пулс“ и МБАЛ, поздрави и здравните работници по повод Деня на родилната помощ
Кметът Илко Стоянов посети домовете на първите две бебета за 2023 г., изплакали в отделенията по акушерство и гинекология на болница „Пулс“ и Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград. Те са момиченца, като и двете деца са втори в семействата.

1 2 3 »  7309 материала в 488 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English